Joulua kohti

2015 / 
7

Tähän aikaan vuodesta ollaan jo hyvässä vaiheessa joulukäsitöiden kanssa. Koska aika tuntuu rientävän marras–joulukuussa tavallista nopeammin, ahkerimmat ovat jo käynnistäneet omat henkilökohtaiset ”joululahjatehtaansa”. Kuka neuloo kaulahuiveja, kuka sukkia, kuka virkkaa palapeittoa. Vaikka kaupasta saisi vastaavan tuotteen kenties edullisemmin ja nopeammin, ei siihen sisälly samanlaista antamisen iloa kuin itse tehtyyn.
Klassista virkkausta on toivottu, ja niinpä tässä numerossa on runsaasti upeita virkkausmalleja perinteisen virkkauksen ystäville. Pienet lasinaluset valmistuvat nopeasti, mutta kasvavat tarvittaessa suuremmaksi liinaksi. Palaliinan ohjeella virkatut palat sopivat koristeeksi ikkunaan tai kuuseen. Joulupöytää juhlistaa kaunis kaitaliina, jonka kuvio on yksinkertaisen tyylikäs.
Ennen varsinaista joulua ehditään viettää monet hauskat pikkujoulut. Kimaltelevasta langasta neulotut huivit ja ponchot päivittävät juhla-asun tyylikkäästi. Ohuet langat neulotaan suurilla puikoilla, jolloin työ valmistuu nopeasti. Huivi tai poncho on myös hyvä lahjaidea.

Antoisia käsityöhetkiä ja hyvää loppuvuotta!
 

Heidi Niskala, päätoimittaja
Sisällysluettelo: 

Parhaat käsityöliikkeet

Kauneimmat Käsityöt 3/17
Soita ja tilaa p. 08-537 0370 tai tilaajapalvelu@kolmiokirja.fi!

Erikoisnumero

Uusin erikoisnumero Kodikasta virkaten ja neuloen! Soita ja tilaa p. 08-537 0370 tai tilaajapalvelu(@)kolmiokirja.fi.